torsdag 14. oktober 2010

Møte i Bjerke bydelsutvalg: Strand i løvens hule


AKERS AVIS/GRORUDDALEN.NO Fra nyttår er det Ullevål som er Bydel Bjerkes lokalsykehus. Tove Strand ved Oslo universitetssykehus prøvde så godt hun kunne å svare på spørsmål om det nye sykehustilbudet. Men det er ingen tvil om at bydelsutvalget helst vil tilhøre Aker.

– For oss er det viktig å få samlet mest mulig av aktiviteten. Ut fra en lang kriterieliste endte vi opp med konklusjonen om at det skal samles på Ullevål, sier viseadministrerende direktør Tove Strand ved Oslo Universitetssykehus.

– I denne bydelen har det vært lett å komme seg til Aker. Nå vil det bli litt annerledes, men det kommer fortsatt til å være drift på Aker i 2011 og 2012. I fremtiden kommer ikke befolkningen fra Bjerke til å bli lagt inn på Aker. Da vil det aller meste av behandlingstilbudet være på Ullevål og Rikshospitalet, fortsetter hun.

Storbylegevakt
«Hele» Groruddalen har gått i mot nedleggelsen av Aker sykehus. Strand mener helseeffekten for pasientene blir best når aktiviteten samles.

Bydelspolitikerne hadde mange spørsmål. Ruth Tomter (Ap) lurte på om fritt sykehusvalg gjør at befolkningen kan velge Aker, og Oddmund Østebø hadde spørsmål vedrørende storbylegevakten.
– Folk vil ikke kunne velge Aker, men Oslo universitetssykehus. Det skaper en viss usikkerhet for oss, siden vi ikke vet hvor mange som vil gjøre dette, svarte Strand, og fortsatte med å snakke om legevakten.

– Byrådet konkluderer med at legevakten skal legges der akuttfunksjonen legges. Blir byrådets innstilling vedtatt i bystyret, betyr det at storbylegevakten må ligge på Ullevål, sier Strand.

Vil ha Aker
Ragnhild Myklebust (H) jobber som anestesilege på Aker, og ga klar beskjed om hva hun mener om overflyttingen.
– Jeg ønsker at innbyggerne i Bjerke bydel skal få legges inn på Aker i fremtiden, sier hun.

Myklebust fortsatte å spørre om storbylegevakten, og hvilken forbindelse bydelene Alna, Stovner og Grorud, som alle tilhører Ahus fra nyttår, vil ha til denne.
– Storbylegevakten skal være for hele Oslos befolkning. Men dersom beboere fra Alna, Stovner eller Grorud trenger sykehusinnleggelse, må de kjøres til Ahus, svarer Strand.

• Les saken i Akers avis/på Groruddalen.no ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar