lørdag 2. oktober 2010

Bærum sykehus kan bli overflødig


ASKER OG BÆRUMS BUDSTIKKE/BUDSTIKKA.NO Stortingsrepresentant Borghild Tenden (V) fra Høvik frykter planene om et nytt stort sykehus nær Drammen kan gjøre Bærum sykehus overflødig.

I flere år har det versert planer om å bygge nytt sykehus nær Drammen. Det nye sykehuset skal erstatte dagens sykehus i Drammen samt det svært nedslitte Lier psykiatriske sykehus. Per i dag ligger Helse Sør-Øst i forhandlinger om kjøp av en gammel industritomt på Gullaug i Lier.

Det er dårlig nytt for Bærum sykehus og innbyggerne i Asker og Bærum, mener stortingsrepresentant Borghild Tenden fra Venstre.
– Jeg er veldig bekymret for at løpet er kjørt for Bærum sykehus hvis helseforetaket kjøper tomt og bygger nytt sykehus på Gullaug, sier Tenden som frykter et nytt storsykehus på Gullaug vil gjøre lokalsykehuset på Gjettum overflødig.

– Her haster det
Borghild Tenden mener et lokalt sykehustilbud er en trygghet for befolkningen i Asker og Bærum.
– Jeg har tenkt å engasjere meg tungt i denne saken, men vi er i en situasjon med flertallsregjering. Det er ikke så mye jeg som opposisjonspolitiker får gjort, sukker Venstre-representanten og kaster i stedet hansken til sine stortingskolleger fra Arbeiderpartiet med tilhørighet i Bærum.

– Her haster det. Nå må Are Helset og Marianne Aasen komme på banene så raskt som mulig for å redde Bærum sykehus slik at det ikke forsvinner til Buskerud. Her må de vise muskler for nærmiljøet sitt. Are Helset har til og med selv jobbet på Bærum sykehus. Det hviler et tungt ansvar på ham nå, oppildner Tenden.
– Nå må alle gode krefter trå til for å bevare sykehuset vårt. Jeg er redd vi allerede er litt for sent ute, sier Tenden og peker på at de avgjørende beslutningen tas på bakrommet.

Frykter dårligere pasienttilbud
Også Venner av Bærum sykehus frykter planene om nytt sykehus i Drammen. Forrige uke gikk foreningens leder, John Kjekshus, ut i Budstikka. Han fryktet ikke at sykehuset ville forsvinne, men at tilbudet til pasientene kan bli mye dårligere hvis man ikke reagerer nå.
– Drammen trenger sårt et nytt sykehus, men kommer det et nytt stort sykehus, mister man kompetanse på Bærum, uttalte Kjekshus til Budstikka den gang.

• Les denne - og relaterte saker - i Asker og Bærums Budstikke/budstikka.no ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar