onsdag 13. oktober 2010

Tusenvis i fakkeltog for sykehuset i Arendal


NATIONEN Store folkemengder samlet seg til folkemøte og demonstrasjon for sykehuset i Arendal i kveld.

- Aksjonen har gått over all forventning. Vi regner med at så mange som mellom 14.000 og 15.000 mennesker var med i kveld, og nesten alle faklene ble utsolgt, forteller bystyrerepresentant og medlem i aksjonsgruppa «Sykehuset Arendal i våre hjerter», Tove Skyttemyr, til Nationen.no tirsdag kveld.

Aksjonsgruppa arrangerte kveldens fakkeltog og folkemøte for å demonstrere mot at sykehuset i Arendal mister viktige funksjoner til Kristiansand.
Ledelsen i Sørlandet sykehus har gjort det det klart at barneavdelingen ved sykehuset i Arendal, SSA, vil rammes når framtidige sykehusplaner iverksettes.
I tillegg er det knyttet usikkerhet til hva som vil skje med den nevrologiske avdelingen.

Sykehusdirektøren deltok
Administrerende direktør ved Sørlandet sykehus, Jan Roger Olsen, var invitert og deltok på folkemøtet som ble holdt i Arendal sentrum etter fakkeltoget. Han ville, ifølge Agderposten, ikke ha fakkel, men svarte på spørsmål fra demonstrantene.
- Jeg beklager at disse endringene fører til den uroen som dere uttrykker her. Min oppgave er imidlertid også å komme med forslag som er kontroversielle og ubehagelige. Sykehuset i Arendal vil være en sentral del av Sørlandet sykehus også i fremtiden, sa Olsen, ifølge NRK Sørlandet.

Heller ikke styreleder i Sørlandet sykehus, Peder Olsen, kom med nye løfter.

- Tåkelegging
Aksjonsgruppa «Sykehuset Arendal i våre hjerter» hadde ønsket seg noen klarere svar.
- Vi er ikke fornøyd med svarene vi fikk i her i kveld. Det var mest tåkelegging, og det ble ikke sagt noe konkret om den nevrologiske avdelingen i det hele tatt, sier Tove Skyttemyr.
- Sykehusledelsen gjorde ingenting for å berolige befolkningen, legger hun til.

• Les saken i Nationen ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar