torsdag 9. desember 2010

Ap-ledere: Vi er skamfulle


SUNNMØRSPOSTEN Ap-ledere i Eid og Vågsøy går i strupen på eget parti. De frykter masseflukt fra lokallagene dersom helseministeren ikke viser handlekraft i sjukehusorganiseringa.

Det er lokallagslederne Siri Sandvik i Eid Ap og Kristin Maurstad i Vågsøy Ap som nå fyrer av kanonene mot egen regjering. De hudfletter helseministerens passive holdning i omlegginga av akutt- og fødetilbudet ved Nordfjord sjukehus.

Skamfulle
- Vi er skamfulle over framgangsmåten til regjeringa. Det har ikke vært tegn til dialog. Dette går på troverdigheten løs, og kan ikke forsvares. Dagens regjering er blitt ei belastning for Arbeiderpartiet i distriktene, tordner lokallagslederne.

Lederduoen sier rett ut at de frykter kroken på døra for lokallaget dersom ikke helseministeren griper inn og stanser omleggingen som Helse Vest har vedtatt.

Medlemsflukt
Denne uka valgte Ap-veteranen og ordføreren i Måløy, Roger B. Silden, å melde seg ut av partiet i protest mot regjeringens sykehuspolitikk.

Striden rundt sykehusomleggingen i Helse Vest har ført til at mange har meldt seg ut av partiet. Dette er bare er starten, mener lederne i Eid og Vågsøy, som ser mørkt på fremtiden for Ap's lokallag.

- Vi har fått en rekke utmeldinger, og frykter at det kan bli flere. Vil vi i det heile tatt klare å halde fram aktiviteten i Ap i Eid og Vågsøy? Vil vi klare å stille liste? Hvordan skal vi klare å få fram de gode sakene vi jobber med lokalt? Vi har begge vært klare på at vi mener å melde seg ut ikke er vegen å gå for å markere frustrasjonen vår med eget parti. Men når så mange av medlemmene våre gjør nettopp dette, hva står vi igjen med til slutt?, sier de.

Krever handling
- Situasjonen er uholdbar for Arbeiderpartiet i Eid og Vågsøy. Vi krever at Helseministeren griper inn for å sikre føde- og akuttfunksjonene på Nordfjord sjukehus. Hvis ikke, kan det være kroken på døra for Arbeiderpartiet i både Eid og Vågsøy, sier Sandvik og Maurstad.

• Les saken i Sunnmørsposten ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar