søndag 12. desember 2010

Protesttog ble feiring


NRK MØRE OG ROMSDAL Rundt 1000 nordmøringer gikk i dag i fakkeltog i Kristiansund for å vise glede over at føde- og akutt-tilbudet er berget.

Opprinnelig skulle det være et protesttog, men da helseminister Anne-Grethe Strøm Erichsen fredet føde og akutt på Kristiansund sykehus på onsdag, ble det endret til et feiringstog.

Takket nordmøringene
Ordfører i Kristiansund, Per Kristian Øyen, takket nordmøringene for innsatsen, og mener at de sammen har berget sykehuset i Kristiansund.


Rundt 1000 gikk i fakkeltog i Kristiansund søndag ettermiddag.

– Det vi har oppnådd har vi oppnådd sammen. I dag skal vi kjenne på denne følelsen. Følelsen av å være mange som har stått sammen. Følelsen av endelig å ha blitt hørt, sa Per Kristian Øyen.

Les også: Melder seg ut i protest
Les også: Hevdar det blei lova ekstra pengar
Les også: Tungt for Ap i Molde

– Et tøft år
I appellen sin under demonstrasjonen la ikke Per Kristian Øyen på at det har vært harde tak så langt i sykehussaken. Han innrømmet også at han har hatt sine tvil om nordmøringene skulle vinne fram.
– Det har vært et tøft år. Det har vært stunder da jeg har tvilt på om vi ville nå fram. Særlig tøft har det vært for alle som jobber på sykehuset. De har vært redde for arbeidsplassene sine og for fremtida si her på Nordmøre. Men vi klarte det, sa Øyen.

Les også: Sjukehusstrid til Stortinget
Les også: - Skrekkeleg dårleg handtering
Les også: - Helseministeren lyg

Forstår frustrasjonen i Molde
Per Kristian Øyen sa at han forstår den frustrasjonen som nå råder i Molde. Der var det planer om bygging av nytt sykehus. Disse planene er nå skutt ut til etter år 2018.
– Når jeg vet hvor fortvilte vi har vært, og hvor usikre vi har vært, har jeg stor forståelse for den frustrasjon de ansatte ved sykehuset i Molde nå opplever. Plutselig er det de som er usikre på hva som skal skje, sa Øyen.

Les også: - Statsråden viser mistillit
Les også: Romsdalsordførere ut mot ministeren

– Sjampisen ikke myntet på Molde
Ordfører Per Kristian Øyen kom igjen tilbake til episoden der det ble feiret med musserende alkoholfri vin på ordførerkontoret den dagen helseministeren kom med sitt budskap. Sjampisen ble ikke konsumert for å feire at Molde sykehus ble utsatt, gjentok han.

– Vi skålte ikke i sjampanje fordi byggestart for nytt sykehus i Molde var utsatt. Vi går ikke i tog i dag fordi Molde ikke får nytt sykehus. Vi som har kjent på det samme må ta inn over oss hvordan de har det, sa Øyen.

Ba om besinnelse
I appellen søndag ba ordfører Per Kristian Øyen folk om å besinne seg. Han oppfordret nordmøringene om å innta en raus holdning.

– Jeg ber folk om å besinne seg i blogger, leserinnlegg og andre fora. Molde har like stor rett på et godt og fullverdig lokalsykehus som Kristiansund har. Vi må ikke helle bensin på et bål som kan bli så stort, så ukontrollerbart at det rammer helseministeren og dermed til sjuende og sist oss selv, sa Øyen.

• Les saken på NRK Møre og Romsdals sider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar