torsdag 2. desember 2010

Starter nytt parti etter sykehusnedlegging


KOMMUNAL RAPPORT Utmeldte Ap-veteraner i Sogn og Fjordane vil nå starte et eget parti. I Selje har hele lokallaget meldt seg ut av Arbeiderpartiet.

Fylkestingsmedlem Gunvor Sunde har vært aktiv i Arbeiderpartiet i over 20 år. Men etter Helse Vests vedtak om å legge ned føde- og ortopeditilbudene i Lærdal og Eid, samt de polikliniske spesialhelsetjenestene i Førde, var det slutt. Hun meldte seg ut av Gloppen Arbeiderparti og partiet sentralt, melder NRK Sogn og Fjordane.

Sunde føler seg sviktet av regjeringen som ikke har stoppet omstruktureringer som fører til nedleggingen av lokalsykehus.

Nå vil hun skape et alternativ til det rødgrønne samarbeidet.

– Jeg tror vi er mange på nasjonalt plan som synes utviklingen går feil vei, sier hun til NRK.

Hun sikter spesielt til striden rundt lokalsykehus. Regjeringen kaller det ikke å legge ned lokalsykehus, men de fortar endringer i tilbudet som svekker enkelte sykehus, og styrker andre. Overalt hvor dette skjer, skaper det store protester.

Ottar Nygård fra Selje har fått mange henvendelser etter at han og lokallagskameratene meldte seg ut. Han sier til NRK at mange ønsker et å starte et parti slik at ikke alle misnøyestemmene går til Fremskrittspartiet.

Partisekretær Raymond Johansen sier til NRK at han synes det er trist med utmeldelser, men at det jo er organisasjonsfrihet i Norge.

• Les saken i Kommunal Rapport ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar