tirsdag 7. desember 2010

Her blir helseministeren buet ut


– Det er ikke snakk om å legge ned lokalsykehus, sa helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen da hun møtte demonstranter utenfor Stortinget mandag ettermiddag.

Det var få som trodde henne. Buingen og pipingen var massiv da statsråden snakket.

Les også: Disse fødestedene kan bli nedlagt

– Regnet med pipekonsert!
– Jo, men det regnet jeg egentlig med. De har et veldig sterkt budskap. De vil at ting skal være slik de er, sier Strøm-Erichsen til tv2nyhetene.no.

– Det brukes kraftige ord om misnøyen med regjeringen?
– Jeg er uenig. Det som er viktig, er at vi har et godt helsetilbud til alle i landet, sier helseministeren.
– «Bla, bla bla», sier demonstrantene.

Fra hele landet
Det var Folkebevegelsen for lokalsykehusene som i ettermiddag demonstrerte foran Stortinget i protest mot planene om å legge ned eller redusere tilbudet ved flere av landets lokalsykehus.

Les også: Kasper (2) i live på grunn av lokalsykehuset

Demonstranter fra hele landet møtte opp. De krever at arbeidet med planene blir stanset inntil Nasjonal Helseplan er ferdig behandlet og vedtatt av Stortinget.

Underskriftslister ble overlevert helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, som også tok ordet under markeringen.

– Vi har et godt sykehustilbud i Norge. Syke får god behandling. Det viser alle undersøkelser. Noen ganger må vi gjøre endringer. Men vi trenger lokalsykehusene. Det er ikke snakk om å legge ned lokalsykehus, sa statsråden til demonstrantene før hun ble avbrutt av buing og fy-rop.

• Les saken på TV2-nyhetene ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar